Jumătate din primele 10 orașe cu cei mai mulți milionari se află în Statele Unite. Cu toate acestea, o privire mai atentă asupra datelor arată că orașul New York a pierdut 12% dintre persoanele cu averi mari în prima jumătate a anului 2022, în timp ce zona golfului San Francisco a înregistrat o creștere de 4%. Londra, care ocupă locul al patrulea, a înregistrat un declin de 9%. Raportul definește milionarii ca fiind cei cu active investibile de 1 milion de dolari sau mai mult.
Statisticile, colectate de firma de informații New World Wealth, arată că Riad, capitala Arabiei Saudite, și Sharjah, al treilea cel mai populat oraș din Emiratele Arabe Unite, sunt cele care au înregistrat cea mai rapidă creștere a numărului de milionari până acum în acest an.
Abu Dhabi și Dubai se numără, de asemenea, printre orașele cu cea mai rapidă creștere a populației de milionari, în timp ce Emiratele Arabe Unite îi atrag pe cei ultra-bogați cu un regim fiscal redus și noi sisteme de rezidență. Emigrarea rușilor bogați a contribuit, de asemenea, la fluxurile record de intrări în EAU.
Beijing și Shanghai, care ocupă locurile nouă și, respectiv, zece pe lista celor mai bogate orașe, au înregistrat, de asemenea, pierderi, în condițiile în care Henley & Partners preconizează că China va înregistra în acest an al doilea cel mai mare exod de avere după Rusia.
Citește și: Cum își ascund banii marii oligarhi ruși. Metoda ”sună un prieten”
Andrei Kosogov a fost mult timp un partener de încredere al unor oligarhi mai cunoscuți și mai bogați, precum Mihail Fridman și Piotr Aven la Alfa-Bank și LetterOne.
Kosogov a preferat să rămână complet discret, fără a-și extinde niciodată influența în Occident prin fundații caritabile sau fără a fi legat de proprietăți imobiliare de lux din Londra, precum omologii săi.
Cu toate acestea, Kosogov, acum în vârstă de 61 de ani, se află în posesia unei mai mare participații în ambele firme financiare decât chiar și Fridman însuși, după ce alți doi proprietari miliardari, German Khan și Alexei Kuzmichev, și-au transferat toate pozițiile. Participațiile sale valorează aproximativ 4,2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.
Pentru observatorii externi, nu este un secret cum a ajuns Kosogov să acumuleze cea mai mare parte a unui imperiu de afaceri global cu active nete de peste 30 de miliarde de dolari în doar câteva săptămâni: El nu este sancționat de niciun guvern occidental. Ceilalți patru miliardari sunt.
De asemenea, este o întrebare deschisă cât de permanent ar fi acest aranjament dacă invazia Rusiei în Ucraina s-ar încheia și guvernele ar ridica sancțiunile.
Pe lângă faptul că i-a oferit o avere lui Kosogov, transferurile de active au ajutat în mod crucial la menținerea LetterOne însăși în afara listelor de sancțiuni. Firma de investiții încă se confruntă cu probleme care implică propriul capital, dar acestea sunt ușoare în comparație cu durerea de cap pe care o reprezintă sancționarea oficială.
Este un exemplu puternic al jocului continuu al șoarecelui și pisicii care opune guvernele occidentale unor ruși super-bogați, precum Alexei Mordashov și Roman Abramovici, considerați apropiați de Vladimir Putin. Cu active înghețate și interdicții de călătorie în vigoare, următoarea provocare este să ne asigurăm că acestea sunt puse în aplicare. În joc sunt miliarde de dolari în Marea Britanie, Europa și America de Nord.
În tot acest timp, presiunea se intensifică pe măsură ce războiul din Ucraina intră în cea de-a treia lună. Uniunea Europeană intenționează să interzică petrolul rusesc în următoarele șase luni, ca parte a celei de-a șasea runde de sancțiuni care ar opri, de asemenea, tranzacțiile imobiliare cu cetățeni, rezidenți și entități rusești. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.