Care ar putea fi noul nume al Facebook

Oana Pavelescu |
Data publicării:
Mark Zuckerberg pierde susținerea investitorilor
Mark Zuckerberg pierde susținerea investitorilor

Informația potrivit căreia Facebook Inc. intenționează să își schimbe denumirea corporativă a stârnit o avalanșă de speculații online, iar adepții industriei s-au grăbit să își facă publice presupunerile.

Sugestiile de pe Twitter au inclus nume simple precum "FB" și o revenire la "The Facebook". Publicația The Verge, care a raportat planul marți, a spus că noul nume ar putea avea legătură cu "Horizon", după o platformă de realitate virtuală pe care compania a dezvoltat-o. Acest lucru ar fi un semn că ambiția directorului executiv Mark Zuckerberg ca Facebook să fie în cele din urmă cunoscut mai bine pentru metaversul său - referindu-se la propunerea la modă conform căreia următoarea evoluție a conectivității online va fi reprezentată de oamenii care trăiesc, lucrează și interacționează într-o lume virtuală imersivă - decât pentru rețeaua sa socială, scrie Bloomberg.

"Meta" este un alt concurent propus, printre alții, de Samidh Chakrabarti, fostul șef de integritate civică al companiei. Adresa web meta.com redirecționează în prezent către meta.org, unde se află un instrument de descoperire a cercetărilor biomedicale dezvoltat sub conducerea Chan Zuckerberg Initiative, cofondată de directorul executiv al Facebook. Acest lucru sugerează că Zuckerberg are un avans față de orice alt pretendent care dorește să obțină numele suprem pentru o firmă metaversală.

Facebook vrea să-şi schimbe numele. Marea transformare va avea loc săptămâna viitoare

Scopul rebrandingului ar fi de a repoziționa Facebook ca o companie metaversală, potrivit The Verge, cu aplicațiile și serviciile de marcă precum Facebook, Instagram și WhatsApp, care își vor păstra probabil brandingul sub o nouă structură mamă, nu foarte diferită de cea practicată de Google și de compania mamă Alphabet Inc.

În sprijinul ideii Meta sunt mai mulți factori: Firmele din Silicon Valley favorizează numele de domenii scurte ca marcă de prestigiu. De asemenea, orice companie cu numele Meta ar putea revendica termenul "metavers" ca fiind al său, mai degrabă decât descriptorul generic care este în prezent.

În 2017, Inițiativa Chan Zuckerberg a achiziționat o companie numită Meta care a dezvoltat o tehnologie de inteligență artificială pentru căutarea de documente științifice. Aceasta se află acum la adresa meta.org. Un startup separat de realitate augmentată cu același nume a fost vândut în 2019 unui cumpărător numit Meta View, care intenționa să dezvolte un headset AR. Site-ul său este metavision.com.

Facebook plănuiește să anunțe o schimbare de nume până la 28 octombrie, potrivit The Verge, însă compania a refuzat să comenteze această informație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 372902.10RON
1 ETH = 8170.60RON
1 LTC = 373.52RON
1 XRP = 9.29RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel