Iată informaţiile furnizate de bancă:
Pentru că ne dorim ca Home’Bank să te ajute cât mai mult în nevoile tale de zi cu zi și să fie mereu o aplicație modernă și intuitivă, adaptăm și optimizăm în permanență serviciile pe care le oferim. Asta înseamnă și să renunțăm la serviciile pentru care deja am lansat soluții alternative mai simple, pe care cei mai mulți clienți ING le folosesc deja:
Serviciul ING Pay de plată cu telefonul mobil
Din 12 septembrie 2024, cardurile ING Pay (de debit și/sau credit) se vor retrage din oferta ING Bank, acestea nemaiputând fi utilizate pentru plata cu telefonul de către utilizatorii Android, pentru plăți la comercianți sau pentru retrageri de numerar de la ATM-urile cu funcționalitate contactless.
Niciun motiv de îngrijorare!
Acum, clienții au posibilitatea de a înrola cardurile fizice și cele virtuale (altele decât ING Pay) în aplicațiile de tip portofele electronice acceptate de bancă (Google Pay, Apple Pay și Garmin Pay).
Dacă în acest moment folosești ING Pay ca metodă de plată cu telefonul, îți reamintim că poți oricând să-ți înrolezi cardul fizic sau cardul virtual în Google Pay:
direct din portofelul electronicdirect din Home’Bank -> alegi cardul din Cardurile mele -> Detalii card -> Adaugă în Google Pay și, după înrolare, poți plăti cu telefonul la comercianți sau poți face plăți online sau retrageri de numerar de la ATM-urile contactless. Trebuie doar să ai grijă ca în setările telefonului tău, Google Pay să fie selectat ca soluție de plată cu telefonul.
Serviciul de retragere numerar pe bază de cod
Pentru că deja poți efectua retrageri fără card fizic prin funcția NFC a telefonului direct de la orice ATM ce are funcția contactless, începând cu iulie 2024, serviciul de retragere numerar pe bază de cod generat din Home’Bank nu va mai fi disponibil. Așadar, când vrei să retragi bani fără cardul fizic, iată ce trebuie să faci:
te asiguri că ai cardul (fizic sau virtual) ) înrolat într-o aplicație de tip portofel electronic acceptat de bancă (Google Pay, Apple Pay și Garmin Pay )când ajungi la bancomat, atingi telefonul de NFC reader, introduci PIN-ul cardului înrolat în portofelul digital și apoi efectuezi operațiunea dorită urmând pașii de pe ecranul ATM-ului.
Digipass
Fie că ai avut toate variantele de digipass pe care le-a oferit ING sau doar îți amintești vag că l-ai văzut la alții, află că din 15 octombrie 2024 digipassul ING devine istorie. Singura metodă de autentificare și autorizare tranzacții (inclusiv pentru plățile efectuate cu cardul pe internet pentru care este necesar să te autentificăm strict) și instrucțiuni (ex. actualizare date) în Home’Bank devine parola. Dacă ai păstrat digipass-ul și îl folosești în continuare, nu are de ce sa te îngrijoreze această schimbare, pentru că logarea cu parola este la fel de sigură (completată de datele biometrice, dacă le preferi).
Dacă nu ai încă o parolă pentru Home’Bank, e timpul să te alături celor 99% de clienți ING care o folosesc deja cu încredere și ușurință. Cum? Uite-așa:
Intră în Home’Bank -> Setări cont (mai multe pentru aplicație) -> Securitate și login -> Activare parolăAlege parola din cinci cifre pe care vrei să o folosești de acumDezactivează digipassulIntrodu parola pentru a te autentifica.
Gata, atât de ușor a fost, ești în Home’Bank!
Dacă ai deja o parolă, dar încă ai și digipassul activ, e timpul să-l retragi din circulație pentru că nu-l vei mai putea folosi. Iată cum poți face asta: Home’Bank -> Setări cont (sau Mai multe în cazul aplicației) -> Securitate și login → Dezactivare digipass.Digipassul tău nu mai funcționează și nici nu ai o parolă setată? Nu te îngrijora, rezolvăm: accesează pagina www.homebank.ro, secțiunea Nu reușești să te autentifici? -> Am probleme cu digipassul și urmează pașii.
Începând cu data de 15 octombrie 2024 digipassul va fi dezactivat automat de către bancă, iar autentificarea și autorizarea acțiunilor în Home’Bank vor fi posibile doar dacă ai o parolă activă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.