Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat, duminică, la Alba Iulia, că prima tranşă din acest an pentru voucherele sociale va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie, fiind necesară o actualizare a bazei de date în condiţiile în care a crescut la 2.000 de lei venitul pe care trebuie să-l aibă o persoană eligibilă.
"În 2024 vom avea şase tranşe. Prima tranşă va fi acordată la finalul lunii februarie şi fac această precizare: eu am să comunic public pe acest subiect când normele vor fi adoptate, probabil că săptămâna viitoare o să avem normele adoptate, tranşa din februarie va veni după jumătatea lunii februarie. De ce? Pentru că am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei faţă de anul trecut, când era plafonul la 1.700 de lei şi pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toţi cetăţenii care sunt până în 2.000 de lei cu venituri. Mai mult decât atât, avem nevoie şi de bazele de date care sunt la Ministerul Muncii, reajustate în urma indexării pensiilor, care a avut loc la 1 ianuarie 2024", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Adrian Câciu a adăugat că următoarea alimentare a cardurilor sociale va avea loc în aprilie. "Până la finalul anului, 6 tranşe, de câte 250 de lei", a completat ministrul.
Acesta a precizat că sunt în jur de 2,5 milioane de cetăţeni care vor beneficia de aceste carduri sociale pentru alimente şi mese calde.
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost prezent, duminică, la Alba Iulia, la un eveniment organizat de europarlamentarul Victor Negrescu. Celălalt ministru a cărui prezenţă a fost anunţată anterior, ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, nu a mai ajuns din motive personale.
Citește și Problemele fermierilor. Câciu: Soluția trebuie găsită împreună cu cei de la Bruxelles
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.