Așadar, ce trebuie să facă beneficiarii acestor carduri atunci când se confruntă cu astfel de situații. Oficialitățile au emis un ghid de utilizare al acestor carduri prin care sunt lămurite o serie de chestiuni legate de modul de utilizare ale acestora.
În acest ghid se vorbește și despre situația în care cardurile sunt pierdute și se dorește blocarea acestora.
Primul lucru pe care trebuie să îl facă cel care a pierdut cardul social este să anunțe prin apelarea telefonică a serviciului de asistență al firmei emitente ori prin intermediul aplicației, în cazul în care acesta este instalată pe telefonul mobil ( prin același mod se poate anunța și faptul că se dorește blocarea cardului social).
Numerele de telefon la care posesorii de carduri pot apela sunt următoarele:
Edenred - 021 301 33 03,
Sodexo - 021 204 46 64 și
UP România - 0374 66 22 73.
Date suplimentare de contact pot fi găsite pe website-ul fiecărui emitent.
Edenred - AICI
Sodexo - AICI
UP România - AICI
Următorul card va fi emis în cel mult 60 de zile de la data la care a fost anunțată pierderea acestuia, se spune în ghid.
Autoritățile au anunțat că cei care au devenit între timp eligibili pentru acest ajutor social sunt adăugați automat în listele cu beneficiari, ce sunt întocmite și actualizate de Ministerul Muncii.
Pentru a se asigura că primesc ajutorul, respectiv că se află pe aceste liste, cei ce îndeplinesc mai târziu condițiile pentru a deveni beneficiari ai tichetelor trebuie să se adreseze caselor de pensii sau agențiilor pentru plăți și inspecție socială din județul în care-și au domiciliul.
Tichetele sociale pentru mâncare se acordă o dată la două luni iar valoarea nominală este de câte 250 de lei.
Cine sunt beneficiarii acestor tichete
- pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/ casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
- persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
- familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
- familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
- familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;
- persoanele fără adăpost.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.