În cursul zilei de luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a patru autocamioane în care au constatat faptul că se afla cantitatea 62.420 de kilograme deșeuri, din aluminiu sau polistiren. Deșeurile au fost încărcate din Bulgaria și Grecia și aveau ca destinație societăți comerciale din municipiul București.
Tot ieri, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași și reprezentanţii Gărzii de Mediu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a două ansambluri rutiere, în care, conform documentelor de însoțire a mărfii, erau deșeuri din sticlă precum și din plastic, în cantitate totală de 27.800 kilograme deșeuri.
În ambele cazuri, şoferii nu deţineau documentaţia legală pentru efectuarea importului.
Și polițiștii de Punctului de Trecere a Frontierei Borș, împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, au efectuat luni pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei ansambluri rutiere, unul dintre acestea fiind încărcat cu haine second hand care erau de fapt deşeuri, iar celelalte două conţinând deșeuri de sticlă, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru astfel de importuri. În total, cele trei vehicule transportau 54.619 de kilograme de deşeuri.
Nou transport de deșeuri, depistat în Constanța. De unde au venit
La punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II a fost depistat un automarfar încărcat cu îmbrăcăminte și textile cu grad ridicat de uzură. Autoritatile au stabilit ca produsele sunt, de fapt, deşeuri, în greutate totală de 16.000 de kilograme.
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au identificat un container, sosit din Germania, în se aflau paleţi încărcaţi cu 25.570 kilograme de deşeuri cauciuc, marfă care nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală.
Deșeurile au fost încărcate din Germania, Anglia,Turcia și Grecia, urmând să ajungă în diferite localități din țara noastră.
În toate cazurile, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză și mărfurile transportate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.