Un singur tratament cel cu remdesivir (Veklury) a fost complet aprobat de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru pacienții din spitale și trebuie administrat intravenos.
Speranțele pentru o zi în care pacienții cu COVID-19 pot lua o pastilă pentru a scăpa de virus au primit un impuls în weekend, când rezultatele studiilor timpurii au fost prezentate la o conferință medicală, scrie Med Scape.
Rezultatele intermediare de fază 2 pentru medicamentul experimental molnupiravir oral COVID-19, conceput să facă pentru pacienții cu COVID-19 ceea ce oseltamivir (Tamiflu) poate face pentru pacienții cu gripă, au fost prezentate la Conferința privind Retrovirusurile și Infecțiile Oportuniste 2021 în cadrul reuniunii anuale, relatează Medscape Medical News.
În micul studiu, pilula a redus semnificativ virusul infecțios la pacienții nespitașizați care au fost simptomatici și au avut un test pozitiv pentru COVID-19 în ultimele 4 zile.
După 5 zile de tratament, niciun participant care a primit molnupiravir nu a avut virus detectabil, în timp ce 24% care au primit placebo au avut.
COVID-19. Tratamentul care reduce internările cu 85%
RedHill Biopharma dezvoltă alți doi agenți orali: unul pentru infecția severă COVID-19 pentru pacienții spitalizați și unul pentru cei cu infecție ușoară.
Primul, opaganib (Yeliva), a trecut la un studiu global de fază 2/3 pentru pacienții spitalizați, după ce compania a anunțat că va stabili datele de siguranță și eficacitate în decembrie. În faza 2, medicamentul s-a dovedit a fi sigur la pacienții care necesită oxigen și a redus în mod eficient nevoia de oxigen până la sfârșitul perioadei de tratament.
O caracteristică cheie este că medicamentul este atât un antiviral, cât și un antiinflamator, a declarat Gilead Raday, șef de operațiuni RedHill, pentru Medscape Medical News. Se așteaptă date la jumătatea anului cu privire la performanța medicamentului la 464 de pacienți. Medicamentul este testat pe lângă remdesivir sau pe lângă dexametazonă.
Al doilea, upamostat (RHB-107), este în prezent supus unui studiu de fază 2/3 în Statele Unite și este investigat pentru utilizare la pacienții cu COVID-19 nespitalizați.
"M-aș aștepta ca datele să fie disponibile în a doua jumătate a acestui an", a spus Raday.
Aceste pastile pentru tratarea pacienților cu COVID-19 dacă vor avea succes, ar putea fi gata până la sfârșitul anului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.