Publicitate
Dalio a explicat că în fiecare ciclu economic există o perioadă când dobânzile procentuale ajung la cel mai scăzut nivel. În acelaşi timp, datorii progresează pentru creşterea veniturilor industriale, iar activele devin tot mai scumpe.
Mai departe, se produce o înăsprire a politicii monetare, ceea ce, într-un final, conduce la scăderea cererii, după care, spune omul de afaceri, economia intră în depresie.
Miliardarul arată, totodată, că, în prezent, valoare activelor este foarte ridicată, iar dobânzile sunt mici şi se constată deja o înăsprire a politicii monetare. Dalio crede că situaţia seamănă foarte mult cu ceea ce s-a întâmplat înaintea Marii depresii din SUA, din 1937.
„În plus, se adânceşte prăpastia între bogaţi şi săraci, ceea ce favorizează apariţia populismului”, a adăugat omul de afaceri, citat de Business Insider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.