Prin urmare, tichetele de masă primite pe card sunt retrase de emitent și beneficiarul le pierde dacă nu sunt cheltuite în perioada de valabilitate.
Potrivit Legii 165/2018, ”la data intrării în vigoare a prezentei legi, tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă și voucherele de vacanță emise în temeiul Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, cu modificările și completările ulterioare, al Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou și a tichetelor de creșă, cu modificările ulterioare, respectiv al Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, sunt și rămân valabile până la expirarea datei de valabilitate înscrise pe acestea”.
Dacă tichetele de masă eliberate angajaților nu sunt utilizate de aceștia în perioadele de valabilitate menționate, tichetele vor fi anulate și nu se mai pot folosi.
Mai mult, există și o altă perioadă de valabilitate, care este valabilă pentru suportul electronic, adică pentru card. Sumele de pe cardul de tichete de masă nu mai pot fi folosite în acest caz, la fel ca în cazul cardurilor bancare.
Pe de altă parte, tichetele de masă sunt valabile numai dacă au prevăzute următoarele date:
- numele și adresa emitentului;
- perioada de valabilitate a tichetului de masă;
- numele, prenumele și CNP-ul salariatului care are dreptul să folosească respectivul tichet de masă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.