Masa tradițională pentru Paști este alcătuită la creștinii români din: preparate de miel, cozonacul și pasca. Alături de aceste bucate, se pregătesc și ouă roșii. Sărbătoarea Paştelui vine însoțită de multe obiceiuri străvechi legate de ciclul reînnoirii și purificării interioare, manifestat prin ținerea Postului Mare, curățirea casei, înnoirea hainelor sau stropitul fetelor a doua zi de Paști.
Preotul Andrei Zamfiroiu a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, cum trebuie să mâncăm bucatele de Paști. Potrivit acestuia, masa trebuie să fie alături de cei dragi, dar nu înainte de a merge la Sfânta Biserică, de a ne spovedi și de a primii Lumina Sfântă.
"Masa de Paște ar trebui să fie in familie împreună cu toți cei dragi, dar nu mai înainte de a merge la Sfânta Biserică, de a ne spovedi, de a primii Lumina Sfântă si de a participa la slujba Învierii", a declarat Andrei Zamfiroiu, pentru Spectacola.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.