Astfel, într-un studiu recent publicat în Journal of Nature Products se spune că în canabis există compuși care împiedică virusul SARS-CoV-2, care provoacă Covid-19, să pătrundă în celulele umane sănătoase.
Cei doi compuși care se găsesc în mod obișnuit în cânepă - numiți acid canabigerolic, sau CBGA, și acid canabidiolic, sau CBDA - au fost identificați în timpul unui efort de screening chimic, ca având potențial de combatere a coronavirusului, au declarat cercetătorii de la Oregon State University. În cadrul studiului, acestea s-au legat de proteinele spike găsite pe virus și au blocat procesul pe care agentul patogen îl folosește pentru a infecta oamenii.
Când devenim contagioși după infectarea cu Omicron
Cercetătorii au testat în laborator efectul compușilor împotriva variantelor alfa și beta ale virusului. Studiul nu a implicat administrarea suplimentelor oamenilor sau compararea ratelor de infectare la cei care folosesc compușii cu cei care nu folosesc.
Cânepa este o sursă de fibre, alimente și hrană pentru animale, iar extractele sunt adăugate în mod obișnuit în produse cosmetice, loțiuni de corp, suplimente alimentare și alimente.
"Acești compuși pot fi administrați pe cale orală și au un istoric îndelungat de utilizare sigură la om", a declarat Richard van Breemen, cercetător la Centrul Global de Inovare a Cânepei din Oregon State. "Ei au potențialul de a preveni, dar și de a trata infecția cu SARS-CoV-2", a spus el într-un comunicat citat de Bloomberg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.