Camerele de comerț europene analizează la București strategia de dezvoltare a Regiunii Carpatice

Mihai Daraban: Acest efort se poate concretiza numai integrat în strategia europeană, astfel încât fondurile alocate să poată beneficia de o optimizare maxim
Mihai Daraban: Acest efort se poate concretiza numai integrat în strategia europeană, astfel încât fondurile alocate să poată beneficia de o optimizare maxim

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat reuniunea președinților camerelor de comerț din statele semnatare ale Convenției Carpatice, evenimentul beneficiind de prezența reprezentanților Poloniei, Ucrainei, Serbiei și României. Totodată, la reuniune a participat și directorul general al Asociaţiei Camerelor Europene de Comerţ și Industrie (EUROCHAMBRES), Ben Butters.

Convenția-cadru pentru protecția și dezvoltarea durabilă a Carpaților a fost semnată la Kiev, în mai 2003, de un număr de șapte state, și anume: Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Serbia și Ucraina, având ca principal scop îmbunătățirea calității vieții, consolidarea economiilor și comunităților locale și protejarea valorilor culturale. În prezent, Convenția a adoptat și semnat cinci protocoale de implementare privind biodiversitatea, pădurile, turismul, transportul și agricultura.

„CCIR este angajată total în sprijinirea programelor de dezvoltare regională promovate de către Uniunea Europeană (UE), precum și în procesul de valorificare al potențialului economic din toate zonele României, inclusiv zona carpatică. Consideram că tot acest efort se poate concretiza numai integrat în strategia europeană, astfel încât fondurile alocate să poată beneficia de o optimizare maximă. Un complex de strategii sustenabile în Regiunea Carpatică poate fi abordat numai în rezonanță cu obiectivele de interes ale României, derivate din Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Propunerile avansate  de către partenerii din Polonia pot fi implementate într-un format extins al SUERD care să cuprindă și regiunea Podkarpackie. Vom fi permanent alături de camerele de comerț membre Eurochambres pentru sprijinirea inițiativelor de dinamizare ale schimburilor comerciale europene”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

„Pentru EUROCHAMBRES este foarte importantă opinia Comisiei Europene cu privire la această macro-regiune pentru Carpați, fiind încurajate cu precădere colaborările la nivelul celor patru macro-regiuni. La nivelul Strategiei pentru Regiunea Dunării se regăsesc majoritatea statelor vizate în strategia pentru Carpați. Pentru a clarifica însă această problemă, EUROCHAMBRES trebuie să se consulte cu toți membri săi pentru a identifica posibilitatea unei susțineri la nivel european”, a declarat Ben Butters, director general EUROCHAMBRES.

„Polonia, precum și camera de comerț polonă, apreciază calitatea colaborării cu România și CCIR, în toate formatele internaționale în care sunt partenere, cum ar fi Inițiativa celor Trei Mări (3SI). Suntem astăzi, aici, la invitația colegilor români pentru a prezenta viziunea noastră referitoare la dezvoltarea durabilă a Regiunii Carpatice din Polonia. Vom continua efortul de a convinge Comisia Europeană în ceea ce privește susținerea acestei regiuni, dar, în egală măsură, apreciem si vom lua în considerare posibilitatea de a fi parteneri în strategia SUERD”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie a Poloniei, Marek Kloczko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5556
Diferența 0.0125
Zi precendentă 4.5431
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5556 RON
GBP flag1 GBP = 5.8053 RON
CHF flag1 CHF = 5.3084 RON
AUD flag1 AUD = 2.7506 RON
DKK flag1 DKK = 0.6668 RON
CAD flag1 CAD = 3.2089 RON
HUF flag1 HUF = 0.0122 RON
JPY flag1 JPY = 0.0309 RON
NOK flag1 NOK = 0.4168 RON
SEK flag1 SEK = 0.4545 RON
XAU flag1 XAU = 440.1817 RON
Monede Crypto
1 BTC = 357179.13RON
1 ETH = 6966.74RON
1 LTC = 325.27RON
1 XRP = 8.66RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Opinii

Donald Trump

Un mesaj fără precedent pentru Trump vine din Japonia

Un mesaj fără precedent din partea uneia...

Eric Demuth, CEO BitPanda

Sabotează Trump deliberat economia SUA? Șeful BitPanda spune că da și explică de ce

Fondatorul BitPanda spune că tarifele lui...

Cristian Pârvan / Foto: Agerpres / Cristian Nistor

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel