La Londra, barilul de Brent din marea Nordului, cu livrare în noiembrie, a pierdut 1,5% din valoare, coborând la 63,60 de dolari, în timp ce la New York, țițeiul american WTI s-a ieftinit cu 2,1%, la 58,11 dolari/baril. ”Practic, prețurile s-au întors la nivelul de săptămâna trecută, înainte de atacuri”, a remarcat Robert Yawger, de la Mizuho.
Aceste atacuri împotriva unor infrastructuri majore care au privat regatul de jumătate din producția sa de petrol, adică peste 5% din producția mondială, au antrenat, luni, o creștere considerabilă a prețurilor. Dar panica instalată nu a durat mult, pentru că marți, piața s-a înscris pe un trend descendent, care a continuat și luni. Declarațiile oficialilor saudiți i-au convins pe investitori.
Citește și Schimbare de lider pe piața petrolului. Arabia Saudită, detronată
Iar ieșirea la rampă a președintelui american, Donald Trump, care a anunțat o înăsprire a sancțiunilor împotriva Iranului a liniștit definitiv spiritele, spulberând temerile unei escaladări militare. Scenariu care, cel puțin pentru moment, nu mai stă în picioare, a explicat Yawger.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.