"O recomandare și un avertisment la nivelul pieței europene, iar ce menționez acum nu este dedicat pieței românești, culmea, în această analiză la nivel european, piața românească pe asigurări de călătorii stă mult mai bine decât piața europeană. Există acel criteriu al excluderilor, care pot fi în detrimentul consumatorului. Dar cum se constată asta? Dacă te uiţi la rata combinată la nivel european. Una din companiile de asigurări de călătorie din Europa avea o rată combinată de 4 la sută. Asta înseamnă, practic, că despăgubea doar 4 la sută şi încasează banii în 96 la sută din cazuri. Deci practic produsul este gol. Omul cumpără, nu ştie ce cumpără, când se duce să solicite despăgubirea vede că a avut într-adevăr o serie foarte lungă de excluderi şi practic nu poate să beneficieze."
Vicepreședintele ASF despre asigurările de sănătate: Trebuie să fim foarte atenți (VIDEO)
Călin Rangu a dat și cel mai bun exemplu european, cum se interpretează conduita și cum trebuie proiectate produsele de asigurări.
"Se vorbește foarte mult pe RCA de rată combinată, și acolo este 107% în acest moment, deci rata aceasta combinată poate fi văzută din două perspective. Din perspectiva stabilității financiare dacă ai o rată combinată mică, sub 100%, firma are bani, deci e ok din punct de vedere al stabilității. Dar dacă rata combinată este mică, din perspectiva consumatorului poate fi o problemă, înseamnă că, clientul nu afre acces la acel produs de asigurare."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.