Sărbătoare cu cruce neagră pentru creștinii ortodocși de Sfânta Muceniță Sofia, potrivit calendar ortodox din 17 septembrie 2021.
Originea numelui Sofia provine din limba grecească, mai exact de la sophie, care înseamnă înțelepciune. După semnificaţia numelui său, Sfânta Muceniţă Sofia îşi va petrece viaţa în credinţă creştinească, cu înţelepciune şi iubire faţă de Dumnezeu.
De ce testamentul prințului Philip rămâne secret
În timpul vieţii sale, aceasta a avut trei fiice cărora le-a pus numele celor trei virtuții evanghelice: Pistis (Credinţă), Elpis (Nădejde), iar pe cea de-a treia a numit-o Agapi (Dragoste).
După moartea soțului său, aceasta rămâne sigură cu cele trei fiice și duce o viață bineplăcută lui Dumnezeu, în credință și milostenie. Pentru că aflase că erau creștine, împăratul Adrian i-a poruncit Sfintei Sofia să aducă jertfă zeiței Artemis.
Pentru că a refuzat să se închine la zei, împăratul a poruncit uciderea celor trei fiice, de 9, 10 și 12 ani. Pistis, Elpis și Agapi au fost martirizate în anul 137.
Sfânta Sofia a îngropat trupul fiicelor sale pe un deal, în afara cetății. După o suferință foarte mare, aceasta și-a încredințat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.