Calculatorul, de la care se așteaptă să ofere uriaşe avantaje ştiinţifice şi economice, va fi folosit pentru cercetare în domeniul tehnologiei cuantice sub auspiciile institutului de cercetare german Fraunhofer Society.
Compania tehnologică americană şi-a descris produsul drept "cel mai puternic computer cuantic din Europa în context industrial". Compania IBM şi rivala sa, Google, sunt lideri în acest domeniu tehnologic de pionierat.
Citește și: Jumătate dintre români vor să-și schimbe furnizorul de energie Sondaj
Într-un mesaj transmis prin conexiune video, cancelarul german Angela Merkel a descris acest computer drept "un miracol al tehnologiei", ce plasează Germania în avangarda tehnologiilor cuantice. Obiectivul este de a folosi rezultatele cercetării pentru aplicare în economie "cât mai curând cu putinţă", a mai susţinut ea.
Conform IBM, acest computer se află în Germania din luna noiembrie şi este operaţional din februarie. Pandemia de coronavirus a dus la amânarea prezentării acestuia.
Computerele cuantice sunt construite pentru a depăşi limitele fizice ale computerelor convenţionale şi sunt mult mai rapide în rezolvarea unor sarcini complexe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.