Puțini sunt cei care, trezindu-se de dimineață, nu se precipită spre bucătărie cu singurul gând de a face o cafea bună, aromată și reconfortantă. Pentru majoritatea oamenilor, cafeaua de dimineață a devenit aproape vitală.
Iar ultimele studii legate de beneficiile pentru sănătate ale cafelei nu fac decât să confirme utilitatea acestei băuturi consumate, desigur, până la anumite ore și, desigur, în cantități ponderate.
Mai exact, o ceașcă sau două de cafea pe zi poate scădea riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Cafeaua conţine antioxidanţi şi are proprietăţi anti-inflamatorii.
„Consumul de cafea este corelat în mod pozitiv cu biomarkeri antiinflamatorii precum interleukina şi citocine multifuncţionale (cu rol în întreţinerea, repararea şi întărirea celulelor)”, susțin experții britanici în studiul lor realizat pe 40.000 de adulți.
Citește și CAFEAUA! Britanicii au descoperit ceva NEȘTIUT până acum
Un efect similar îl au și legumele, importante în creşterea imunităţii anti-COVID. Legumele crude sau gătite (exclus cartofii) reduc riscul de infectare cu SARS-CoV-2. La polul opus, consumul de carne procesată (chiar şi câteva zeci de grame per porţie) este asociat cu un risc mai mare de contractare a virusului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.