"Din ce am înteles, cei de la PSD încearcă să elimine articolul cu 14% si sa ramana cel cu 40%. Dacă rămâne creșterea pensiilor cu 14%, lumea trebuie să înțeleagă că este 0. Nivelul punctului de pensie nu este influențat pozitiv. Chiar astăzi s-a publicat inflanția. Dacă ne uităm la produsele agroalimentare si pe inflația an la an, și dacă ne uităm și la medicamente, utilități, pentru că la asta se uită un pensionar. Te uiți și vezi că ai un impact de 12-13% fără să iei în calcul ce urmează"
Elena Cristian a intervenit și a explicat situația majorării.
"Tu ai avut deja majorarea deja 11 luni, fără ca pensionarul să primească majorarea punctului de pensie, pe pensiile vechi și în acest moment, an la an, ai o inflație pe produsele de bază, medicamente, utilități și restu, de 12-13%."
Adrian Câciu a explicat și despre majorarea punctului de pensie cu 40%.
"Punctul de 40% de pensie, nu crește din pix, aparent da, dar în spate, îți vin niște măsuri active care își aduc forță de muncă, forță de muncă suplimentară înseamnă contribuții la bugetul de stat. Anterioarele execuții aduceau 3 miliarde de lei pe lună la contribuții, în momentul asta nu se mai întâmplă decât egalitate, ori când tu pierzi aceste avantaje bugetare, prin care le-ai creat prin legile anterioare, automat începi să fii contabil și spui: N-AM DE UNDE SĂ DAU. De ce le-ați mai prins în buget?"
În completare, moderatoarea emisiunii, a explicat cu date exacte cum stă situația pensionarilor de acum.
"80% din pensiile României sunt sub 2.000 de lei, 95% sunt sub 3.000 de lei. 1.200.000 de pensionari i-au 800 de lei. Eu as vrea ca guvernanții să trăiască cu 800 de lei pe lună."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.