Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o apreciere de 0,26%, până la 9.259,73 puncte.
BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a câştigat 0,25% din valoare, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis pe plus cu 0,39%.
Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o creştere de 0,09%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,05%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o depreciere de 0,40%.
Citește și Banca Transilvania, Fondul Proprietatea și TMK-Artrom au asigurat lichiditatea la BVB
Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 5,14 milioane de lei, urmate de titlurile Fondului Proprietatea (4,38 milioane lei lei) şi Digi Communications (1,72 milioane de lei). Acţiunile acestor trei companii au generat 64% din rulajul pieţei.
Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Societăţii de Construcţii Napoca, care s-au apreciat cu 14,79%, Condmag (+4,35%) şi Aages (+2,68%). Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Armătura (-14,57%), Uztel (-13,22%) şi TMK-Artrom (-7,07%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.