Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis şedinţa cu o creştere de 8,04%, sau 1.454,28 puncte, cea mai mare creştere procentuală înregistrată de bursa japoneză după luna octombrie 2008. Indicele extins Topix a înregistrat o creştere de 6,87%.
Bursa de la Seul a înregistrat o creştere de 5,89% iar în China continentală, indicele bursei de la Shanghai a înregistrat un avans de 2,17% în timp ce bursa de la Shenzhen a terminat şedinţa cu o creştere de 3,22%.
Veste bună. Bursa de Valori București a închis pe verde
Analiştii subliniază că investitorii au salutat seria de măsuri anunţate de diferite ţări, în special de SUA.
Liderul majorităţii republicane din Senatul american, Mitch McConnell, a anunţat miercuri că s-a ajuns la un acord cu privire la un plan 'istoric' de 2.000 miliarde de dolari cu democraţii şi cu Casa Albă pentru relansarea economiei Statelor Unite, puternic lovită de pandemia provocată de noul coronavirus. 'După zile de discuţii intense, Senatul a ajuns la un acord între cele două partide cu privire la un plan istoric de sprijin în faţa acestei pandemii. Vom aproba acest text mai târziu în cursul zilei de astăzi', a declarat senatorul republican Mitch McConnell în hemiciclul Senatului. Acordul va trebui aprobat ulterior şi de Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, înainte de a fi promulgat de preşedintele Donald Trump.
"Este o evoluţie pozitivă că au ajuns la un acord. Însă odată ce va fi aprobat, întrebare este cum va fi implementat", spune Jason Teh, director de investiţii la Vertium Asset Management în Sydney.
Pachetul american este aşteptat să includă plăţi directe către populaţie în valoare de 500 miliarde de dolari şi alte 500 miliarde de dolari sub formă de sprijin de lichidităţi. De asemenea, îngrijorările investitorilor cu privire la o gravă criză economică par să se fi redus după oferta Rezervei Federale americane de a cumpăra cantităţi nelimitate de obligaţiuni.
Pentru moment cea mai mare incertitudine este cum pot statele să încetinească pandemia şi cât de rapid pot fi ridicate diferitele restricţii impuse activităţii economice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.