Publicitate
Totuși, pe ansamblul săptămânii, indicele Dow Jones a câștigat 2,8%, S&P 500 a progresat cu 2,1%, iar Nasdaq Composite, cu 0,7%.
Starea de spirit a pieței a fost domolită de veștile din China, unde indicele prețurilor de producție a acuzat o încetinire, iar vânzările auto au scăzut, două elemente care alimentează temerilor privind ritmul de creștere a economiei Chinei, a doua din lume.
Or, nu trebuie uitat faptul că marele stat asiatic este primul importator mondial de petrol, astfel că ultimele cifre oficiale privind starea de sănătate a economiei chineze au contribuit la o repliere a prețului la petrol, jucătorii din piață fiind preocupați de eventualitatea unei oferte excedentare.
”Mulți investitori consideră cursul petrolului drept un indicator general al economiei mondiale, iar slăbiciunea lui nu este, prin urmare, privită cu ochi buni”, a comentat Scott Brown, responsabil cu studii economice la Raymond James.
În plus, decizia de joi a Rezervei federale de a lăsa neschimbată politica sa monetară nu i-a surprins pe investitori, dar pentru mulți observatori declarațiile băncii centrale a SUA sugerează că se îndreaptă spre o nouă majorare a dobânzii cheie la următoarea sa reuniune, de la mijlocul lunii decembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.