Este de presupus că, dacă nu ar fi fost situația din Arabia Saudită, pedepsită de lumea de afaceri occidentală pentru dispariția unui opozant al regimului de la Riad, s-ar fi găsit altceva care să alimenteze temerile piețelor financiare de peste Ocean.
Oricum, după ce a petrecut cea mai mare parte din prima zi a săptămânii într-un teritoriu pozitiv, indicele Dow Jones a pierdut, într-un final, 89,44 de puncte, adică 0,35%.
La rândul lui, indicele S&P 500, care vineri se instalase aparent solid pe verde, a cedat acum 16,34 de puncte, adică 0,59%, iar Nasdaq Composite a cobotât cu 66,15 puncte, adică 0,88%. Scăderi minore, dar care crează senzația unei bâjbâieli în căutarea a ceva care să cimenteze redresarea activităților bursiere de pe Wall Street.
La capitolul acțiuni, în categoria perdanților au intrat, cu precădere, valorile tehnologice. Apple, spre exemplu, a afișat o repliere de 2,14%, după o analiză publicată de Goldman Sachs care evocă multiple semne de încetinire a cererii în China, ceea ce ar putea afecta cererile de iPhone. Totuși, dintre greii sectorului, cel mai accentuat recul l-a înregistrat Cisco Systems, care a cedat 2,28%, urmat de Microsoft, cu 1,8%, și Amazon, cu 1,66%.
La polul opus, au ”luat în greutate” domenii precum imobiliarele, serviciile de utilități sau bunurile de consum curent.
”E ca și cum partizanii creșterii și cei ai scăderii au decretat, pe piață, un fel de armistițiu. Iar acum ezită să se miște într-o parte sau alta, iar cel mai bun calificativ pentru descrierea situației este, probabil, nervozitate”, a comentat Michael Antonelli, de la Robert W. Baird.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.