Întrebată dacă menţine sau diminuează cuantumul burselor elevilor, ea a răspuns: "Asta e o dezbatere pe care va trebui să o avem când vom vota execuţia bugetară (...) Buget pentru a plăti cum a fost în trecut, când bugetul de cheltuieli nu era supraevaluat, cum a fost în anul 2020, un buget cum am avut atunci nu mai avem şi atunci nu putem să asigurăm cuantumul burselor aşa cum a fost".
Potrivit lui Clotilde Armand, bursele nu vor fi la nivelul la care au fost, pentru că ar fi vorba şi despre o discriminare faţă de celelalte sectoare din Bucureşti, unde au o valoare mai mică.
Citește și Stație supraterană pentru Magistrala M2. Contract semnat
"Ieri, în discuţiile cu toţi primarii de sector şi Primăria Generală vorbeam de faptul că ar fi corect ca bursele să fie la aceeaşi sumă pentru toate sectoarele, să nu fie discriminare între doi copii pentru că unul locuieşte pe o stradă şi celălalt pe o alta. Am discutat despre faptul că cuantumul burselor a fost şi indicat de către Ministerul Educaţiei, pentru că este corect să nu fie o discriminare între copiii care sunt de la ţară sau dintr-o localitate care nu e Bucureşti şi copiii din Bucureşti, mai ales că nevoile ar putea fi mai mari în alte localităţi decât Bucureşti, aşa că e o dezbatere care se ţine la ora actuală. În ce priveşte anul acesta şi Sectorul 1, a fost un efort financiar deosebit pentru a asigura aceste tablete pentru fiecare elev (...) nu pot să spun la ora actuală de câţi bani vom dispune la sfâşitul anului", a adăugat Clotilde Armand.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.