Cea mai mare parte a rulajului, 4,7 milioane de lei, a fost realizată din tranzacţii cu obligaţiuni. Emisiunea de obligaţiuni în euro a Ministerului de Finanţe, cu scadenţă în 2025, a generat tranzacţii în valoare de 4,15 milioane de lei.
Vrei să te OPEREZI? Uite în ce zi NU trebuie să te duci STUDIU
Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, înregistra o apreciere de 0,48%, iar indicele BET-Plus, care indică evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în creştere cu 0,48%.
Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat un avans tot de 0,39%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a consemnat o apreciere de 0,34%.
Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe plus cu 0,09% în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a apreciat cu 0,51%.
Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Impact Developer & Contractor (+3,19%), Vrancart (+2,63%) şi Purcari Wineries Public Company Limited (+1,83%).
Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Electroargeş (-1,72%), Bittnet Systems (-1,4%) şi Casa de Bucovina - Club de Munte (-1,28%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.