Autorităţile de la Chişinău încearcă să vândă Moldindconbank către un investitor străin, în cadrul unui proces de curăţare a sistemului financiar, sprijinit de FMI şi alte organizaţii internaţionale. Aceasta după ce în anul 2015 Republica Moldova a intrat în criză, după dispariţia unui miliard de dolari din trei bănci cu o structură opacă a acţionarilor, inclusiv Moldindconbank.
"O subsidiară a Doverie United Holding, Doverie Invest EAD, a semnat un acord preliminar privind achiziţionarea a 63,8865% din capitalul B.C. Moldindconbank", a informat compania într-un comunicat de presă.
Citește și: Un consorţiu a preluat o participaţie la cea mai mare bancă din Republica Moldova
Acest acord îi va permite Doverie Invest să ia parte la o licitaţie publică pentru a cumpăra un pachet de 3,17 milioane acţiuni Moldindconbank la un preţ iniţial de 239,5 lei moldoveneşti (14,05 dolari) pe acţiune, sau 760,1 lei moldoveneşti (44,58 milioane dolari) pentru întregul pachet oferit.
Luna trecută, reprezentanţii Băncii centrale din Republica Moldova au anunţat că au aprobat tranzacţia prin care fondul bulgar Doverie United Holding va achiziţiona 64% din Moldindconbank. La rândul său, Octavian Armaşu, guvernatorul băncii centrale a declarat că vânzarea Moldindconbank ar putea fi întârziată dacă tranzacţia nu se finalizează înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.