Publicitate
Interdicţia privind intrarea străinilor în ţară expiră în 14 iunie.
Piaţa internă este extrem de importantă şi bulgarii ar trebui să aleagă Bulgaria pentru vacanţele lor de vară, a declarat oficialul, adăugând că următorul cel mai important aspect este cel regional, iar oportunităţile de călătorie între statele vecine ale Bulgariei.
"Discuţii intensive sunt în derulare cu ţări în care situaţia pandemiei este similară, astfel încât zborurile charter să poată fi reluate din 15 iunie", a afirmat ministrul Turismului.
Marţi, postul bulgar de radio a precizat că ţările în care situaţia pandemiei de coronavirus (COVID-19) este similară cu cea a Bulgariei includ Germania, Austria, ţările scandinave, Polonia, Cehia şi Franţa.
Angelkova a explicat că avantajul Bulgariei este faptul că înregistrează un număr redus de cazuri de coronavirus.
Dacă un turist străin are simptome de coronavirus în timp ce se află în Bulgaria, acesta va fi separat de ceilalţi turişti, dar hotelul nu va fi închis, a precizat ministrul Turismului.
Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB şi numeroase locuri de muncă. Pe ansamblul anului trecut, un număr de aproximativ 9,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 0,4% faţă de 2018.
Miercuri, Bulgaria înregistra 2.259 de cazuri de coronavirus şi 112 decese.
Coaliţia guvernamentală de centru-dreapta la putere în Bulgaria a propus săptămâna trecută reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante şi servicii de catering până la 9%, de la 20%, începând din luna iulie a acestui an, în ideea de a a ajuta industria ospitalităţii să îşi revină după pandemia de coronavirus.
Cota redusă de TVA, care va fi valabilă până la finele anului 2021, este văzută ca o măsură temporară de sprijin, potrivit unui proiect normativ depus în Parlament, conform căruia pierderile la bugetul statului sunt estimate la 255 milioane de leva (141 milioane de dolari). Reducerea nu va afecta şi băuturile alcoolice vândute în restaurante şi de serviciile de catering, care vor fi supuse în continuare unei cote de TVA de 20%.
Taxa pe Valoarea Adăugată, fixată la 20% pentru toate bunurile şi serviciile, exceptând hotelurile, este principala sursă de venituri pentru ţara vecină, care păstrează taxa pe venituri şi cea pentru companii la 10%, una dintre cele mai mici din Uniunea Europeană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.