Măsura are ca scop limitarea răspândirii variantei de coronavirus Omicron, a precizat ministerul.
Țara a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron de la Anul Nou. Miercuri, a raportat o creștere bruscă a noilor infecții la peste 6.200 de la aproximativ 1.900 cu o zi mai devreme.
Conform regulilor actualizate, călătorii din țările UE care se află pe lista zonei roșii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică și călătorilor din Regatul Unit.
Anthony Fauci: Nu vom scăpa niciodată de COVID
Pe lista zonei roșii a Bulgariei sunt țări care au raportat peste 500 de infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau au raportat o răspândire a variantei de coronavirus care ridică îngrijorări.
Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada și Australia pe lista sa de zone roșii, interzicând efectiv sosirile străinilor din aceste țări.
Grecia este pe listă. Austria, Ungaria, Luxemburg și România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista zonei roșii a Bulgariei.
Anterior, ministrul bulgar de externe, Teodora Genchovska, în vârstă de 50 de ani, a fost testat pozitiv la un test PCR pentru COVID-19 și va rămâne sub supraveghere medicală, a anunțat biroul de presă al ministerului. Este complet vaccinată, potrivit Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.