Este posibil ca persoanele infectate cu noul coronavirus să nu mai simtă gustul mâncării și să distingă mirosurile. Este concluzia la care au ajuns specialiștii britanicii de la British Association of Otorhinolaryngology (ENT UK). În opinia lor, acest simptom îi poate ajuta pe medici să stabilească prezența covid-19 la pacienții asimptomatici, informează Sky news.
”Există dovezi convingătoare din Coreea de Sud, din China, dar și din Italia, potrivit cărora un număr însemnat de pacienți infectați cu covid-19 au dezvoltat anosmia, adică pierderea totală a mirosului, iar fără gustul olfactiv, mâncarea nu mai pare aceeași, se arată în comunicatul publicat de oamenii de știință din Marea Britanie.
Potrivit documentului, ”în Germania, mai mult de două din trei cazuri confirmate au prezentat acest simptom. În Coreea de Sud, unde a fost efectuată o testare în masă, la 30% dintre pacienții cu rezultat pozitiv, anosmia a fost principalul simptom la forme ușoare ale bolii”.
Citește și Covid-19 își face de cap. S-au depistat noi SIMPTOME ale virusului
Experții recunosc faptul că pierderea gustului și a mirosului este prezentă în 10-15% dintre cazurile de contaminare cu orice fel de coronavirus. Totuși, specialiștii britanici recomandă ca acest factor să fie luat în atenția pentru pacienții care nu au simptomele specifice covid-19, iar persoanelor care încep să întâmpine probleme cu anosmia să se autoizolele pentru o perioadă de șapte zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.