"Incertitudinea în creştere din Marea Britanie şi posibilitatea unui divorţ fără acord provoacă îngrijorări în rândul acestor companii. De acea din ce în ce mai multe companii se reorientează spre Olanda ca o posibilă bază pentru piaţa europeană", a spus comisarul NFIA, Jeroen Nijland.
Potrivit NFIA, Olanda este deosebit de atractivă pentru companiile care activează în domeniile financiar, IT, media, publicitate şi sănătate. Multe din companiile cares-au mutat deja sau intenţionează să se mute în Olanda au făcut acest lucru pentru că au nevoie de o licenţă bancară sau drepturi de difuzare pentru a putea activa în continuare în UE. NFIA a dat drept exemple de companii care s-au mutat în Olanda nume precum Bloomberg, AMBest, Discovery şi banca japoneză Norinchukin.
Citește și Brexit: Olandezii spun adio Regatului Unit. Ce idee le-a venit
Olanda concurează cu Germania, Franţa, Belgia şi Irlanda pentru a atrage companiile interesate să plece din Marea Britanie din cauza Brexitului. Premierul britanic Boris Johnson a promis că va scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană la finele lunii octombrie cu sau fără un acord de divorţ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.