''Textul juridic pe care l-am împărtăşit Comisiei Europene va fi publicat numai dacă astfel vom ajuta negocierile. Sperăm că Bruxelles-ul va decide să lucreze cu noi în următoarele zile'', a spus Duddridge.
Noul plan propus la 2 octombrie de Marea Britanie prevede ca Irlanda de Nord să aparţină aceleiaşi zone vamale ca Marea Britanie, dar ca provincia britanică să păstreze regulile UE pe o perioadă de tranziţie, pentru toate bunurile, nu doar pentru produsele agricole.
Brexit. Reacția Comisiei Europene la ultima ofertă a Londrei
Până la sfârşitul perioadei de tranziţie post-Brexit, în decembrie 2020, parlamentul şi executivul de la Belfast vor trebui să îşi dea acordul pentru acest sistem, iar apoi vor trebui să îl aprobe la fiecare patru ani. Pentru a se evita controalele vamale, va fi introdus un sistem de declaraţii, cu un proces simplificat în cazul micilor comercianţi.
Planul indică faptul că propunerile ar garanta integritatea pieţei unice a Uniunii Europene şi ar respecta acordul de pace din Vinerea Mare din 1998 care a pus capăt la trei decenii de conflicte sectariene în provincie. Această ofertă a fost prezentată de Boris Johnson ca fiind singura alternativă la un Brexit fără acord la 31 octombrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.