Ministrul irlandez pentru Întreprinderi, Afaceri şi Inovare Heather Humphreys a prezentat un plan de asistenţă care permite tuturor companiilor să solicite două tipuri de ajutor financiar în contextul concretizării Brexitului.
Primul tip de ajutor financiar, în valoare fiecare de până la 2.250 de euro, este destinat acoperirii costurilor pentru serviciile oferite de consultanţii profesionişti pentru ca întreprinderile mici şi mijlocii să poată înţelege provocările create de ieşirea din UE a Marii Britanii. Printre aceste provocări, a precizat Humphreys, se numără familiarizarea companiilor cu aspecte precum cerinţele vamale, deficienţele din lanţul de aprovizionare, implicaţiile financiare şi noile coduri tarifare complexe.
Citește și: Theresa May, ”pe făraș” din luna mai
Al doilea tip, denumit "punerea în aplicare a Brexitului", este în valoare fiecare de până la 5.625 de euro, sumă din care statul irlandez îşi asumă 50%, după cum a explicat ministrul creştin-democrat, care a cerut companiilor să solicite cât mai curând posibil aceste ajutoare.
"Aceste instrumente inovatoare şi accesibile, precum şi fondurile asociate, vor ajuta întreprinderile să facă faţă complexităţii Brexitului. Cu toţii recunoaştem că Brexitul a creat incertitudini comerciale şi politice", a subliniat Humphreys.
Schema de ajutor este gestionată de agenţia InterTradeIreland, aflată în subordinea Ministerului pentru Întreprinderi, Afaceri şi Inovare, care tot luni a prezentat un instrument online de informare interactivă, destinat familiarizării cu schimbările tarifare pe care le-ar putea aduce Brexit pentru comerţul dintre Irlanda şi provincia britanică a Irlandei de Nord.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.