Boris Johnson a decis suspendarea Parlamentului timp de cinci săptpămâni, la începututl lunii septembrie, însă judecătorii Curții Supreme spun că este greșit ca parlamentarii să fie opriți să-și îndeplinească atribuțiile în perioada următoare , inclusiv pe 31 octombrie, data la care Brexit-ul va deveni efectiv.
Premierul britanic Boris Johnson şi-a reluat marţi, la New York, apelul la organizarea de alegeri anticipate în ţara sa, după ce Tribunalului Suprem a hotărât că suspendarea parlamentului de către şeful guvernului de la Londra a fost ilegală, transmite AFP.
''Lucrul evident care trebuie făcut este organizarea unor alegeri; Jeremy Corbyn vorbeşte în dodii şi el la rândul lui ar trebui să ceară alegeri'', a declarat Johnson în faţa jurnaliştilor după o întâlnire cu oameni de afaceri la New York, unde se află pentru a participa la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.
El a declarat anterior, la postul BBC, că va respecta decizia Tribunalului Suprem, dar a precizat că, deşi nu i se va împotrivi, nu este de acord cu această hotărâre şi că va continua să încerce să obţină un acord revizuit privind Brexit-ul.
De asemenea, Boris Johnson a menţionat că nu intenţionează să demisioneze, după ce liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, i-a sugerat ''să devină prim-ministrul cel mai efemer care a existat vreodată''.
Liderul grupului Partidului Naţional Scoţian în parlamentul britanic, Ian Blackford, a scris pe Twitter că ''Boris Johnson a tot minţit şi acum instanţa a ajuns la concluzia că el a acţionat ilegal''. ''El trebuie să demisioneze'', a adăugat Blackford.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.