Oficialul a explicat că persoanele în această situație vor fi deportate chiar dacă îndeplinesc toate criteriile pentru a primi un permis de ședere.
Ministerul de Interne de la Londra a transmis că 1,8 milioane de europeni s-au înregistrat deja în Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit.
Termenul maxim pentru a aplica este 31 decembrie 2020, în cazul unui Brexit fără acord, și 30 iunie 2021, în cazul unui Brexit cu acord, scrie Mediafax.
Potrivit estimărilor Observatorului pentru Migrația de la Universitatea Oxford, în Marea Britanie locuiesc până la 3,3 milioane de cetățeni din alte state membre UE.
Citește și Brexit. Aproape 300 de mii de români din Marea Britanie cer noul tip de rezidență
Lewis a declarat pentru cotidianul Die Welt: "Dacă cetățenii UE până în acel moment nu s-au înregistrat și nu au un motiv adecvat pentru aceasta, atunci se vor aplica normele în vigoare privind imigrația".
Potrivit Ministerul Afacerilor Externe de la București, până la finalul lunii septembrie, 280.600 de cetățeni români s-au înregistrat deja pentru obținerea noului statut de rezidență. Cele mai multe cereri au venit din partea cetăţenilor polonezi, români şi italieni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.