Grație conținutului ridicat de microelemente și vitamine, laptele de măgăriță ameliorează starea tractului gastrointestinal, are grijă de piele, de sănătate în ansamblul ei. Oricum, așa susțin medicii de specialitate.
Brânza de măgăriță, considerată o delicatesă, este la fel de benefică, dar considerabil mai scumpă. De la bun început trebuie spus că un kilogram din această brânză minune se obține din 25-30 de litri de lapte de măgăriță. În plus, timpul de fabricare este mai lung, pentru că numai închegarea durează în jur de cinci ore.
Citește și Cum faci 1.000 de euro pe zi cu produse tradiționale. Este posibil
Dar este naturală și foarte căutată în restaurantele de lux, patronii acestor localuri fiind dispuși să plătească 1500-2000 de euro pentru un kilogram de brânză de măgăriță. Doi frați din Cluj au devenit specialiști în prepararea acestui produs, iar dacă până acum un an și jumătate, doi, duceau mereu lipsă de bani, acum situația lor financiară s-a îmbunătățit considerabil.
Cei doi fermieri au crescut până de curând vaci și oi, ca mulți alți români din zonă, de altfel. După ce au aflat despre lapele de măgăriță, au cumpărat câteva animale și nu au greșit. Specialiștii spun că brânza de măgăriță tratează afecțiunile tumorale, virale și este bun pentru imunitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.