Aflat în vizită în Scoția, Boris Johnson a spus că pe vremea copilăriei îşi dorea ca această creatură mitică să existe în realitate și că o parte din el încă mai speră. Declarația vine după ce, în ajun, oamenii de ştiinţă care au analizat AND-ul prezent în sute de mostre de apa lacului Lock Ness au anunţat că au descoperit cantităţi mari de ADN de ţipar, însă nicio secvenţă de ADN reptilian.
Descoperirea făcută de cercetători, conduşi de Neil Gemmell, profesor de genetică la Universitatea Otago din Dunedin, Noua Zeelandă, demontează una dintre cele mai populare teorii, şi anume că monstrul din Loch Ness ar fi o reptilă, sau o populaţie de reptile, care a supravieţuit din perioada dinozaurilor, cum ar fi un plesiozaur.
Alte teorii au sugerat că monstrul ar putea fi un somn gigant, un sturion uriaş, un ţipar sau chiar un rechin de Groelanda, care poate trăi până la 500 de ani, însă singura posibilitate care nu a fost exclusă de cercetare este cea a unui ţipar uriaş, ceea ce ar explica forma alungită a creaturii în imaginaţia publică.
Citește și Monstrul din Loch Ness. Adevărul va ieși curând la iveală
"O concentrare mare de ADN de ţipar în apă nu mi se pare o dovadă concludentă a non-existenţei monstrului din Loch Ness", a declarat Johnson. "Când eram copil, tânjeam să cred în el. Tânjeam... O parte din mine încă o face. Sau, altfel spus, există o parte a sufletului meu căreia îi este încă dor să creadă", a adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.