Pe fondul îngrijorărilor provocate de accesul limitat, acordat de China echipei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Johnson a declarat că ar fi dori semnarea unui tratat global privind pandemiile, în care țările să fie de acord să schimbe informații în mod transparent.
„Cred că una dintre ideile atractive pe care le-am văzut în ultimele luni a fost propunere pentru un tratat global privind pandemiile, astfel încât țările semnatare să se asigure că contribuie cu toate datele pe care le dețin ”, a spus Johnson la o conferință de presă.
Johnson vrea să conducă eforturile grupului G7 pentru o abordare globală a pandemiilor, inclusiv un sistem de avertizare timpurie.
Izbucnirea COVID-19, care a fost detectată pentru prima dată în China la sfârșitul anului 2019, a ucis până acum 2,4 milioane de oameni și a dus economia globală în cea mai gravă criză pe timp de pace de la Marea criză economică, de la începutul anilor '30.
Ministrul de externe al Marii Britanii, Dominic Raab, a declarat duminică că împărtășește preocupările SUA cu privire la accesul scăzut oferit de China echipei Organizației Mondiale a Sănătății COVID-19.
Întrebat de Reuters despre cine consideră că este responsabil pentru lipsa de transparență cu privire la originea pandemiei COVID-19, Johnson a spus: „Cred că este destul de evident că majoritatea dovezilor par să indice faptul că virusul își are originea în Wuhan”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.