"Consider că Brexitul poate fi pus în aplicare dacă punem problema corect cu parlamentul. Dacă (legislatorii) vor realmente mai mult timp pentru a studia acest acord excelent, pot dispune de acest timp, dar trebuie să accepte alegeri legislative pe 12 decembrie", a declarat Johnson, subliniind că "acesta este drumul înainte".
În Marea Britanie se spală sute de miliarde de lire sterline din corupție
Parlamentul britanic a refuzat până acum să aprobe un acord de "divorţ" încheiat între guvern şi UE, ceea ce a determinat de altfel în vară demisia executivului condus de Theresa May. Un amendament adoptat la sfârşitul săptămânii trecute de legislativul de la Londra l-a obligat pe Boris Johnson să trimită UE o scrisoare în care să ceară o extindere cu trei luni a termenului de retragere. Johnson - devenit premier cu promisiunea de a scoate Marea Britanie din UE la 31 octombrie, cu sau fără un acord - a ataşat însă la această cerere o altă scrisoare în care punctează că el nu doreşte, de fapt, prelungirea termenului.
"Mă tem că din câte se pare prietenii noştri din UE vor răspunde la solicitarea parlamentului de a amâna Brexitul cu o prelungire a termenului, ceea ce eu chiar nu doresc deloc", a subliniat Johnson joi pe BBC, potrivit dpa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.