Testul a avut loc în după-amiaza zilei de 18 iunie 2021, în largul coastelor Floridei, iar explozia subacvatică a înregistrat 3,9 pe scara Richter.
Testele la șoc la care este supus portavionul (FSST) presupun verificări cuprinzătoare privind modului în care toate sistemele navei, dar și echipajul acesteia, se comportă în urma unor explozii de mare intensitate care se pot produce în imediata apropiere a navei. Sunt verificate toate aspectele, de la rezistența sistemelor informatice de la bord, la elementele reactoarelor nucleare și sistemele de senzori, până la elementele de salvare pentru echipaj.
Citește și: Iran. Ce s-a întâmplat la centrala NUCLEARĂ
Nimic nu este lăsat neexaminat și întreaga navă este pregătită pentru testări, fiind instalate special câteva mii de kilometri de cabluri care vor face conexiunile între echipamentele de test. De asemenea, echipajul trebuie să fie pregătit pentru eventualitatea unor daune majore, iar capacitatea de reacție a acestora este măsurată în cadrul testelor.
Aceste încercări sunt esențiale pentru lansarea cu succes a unei clase noi de nave, în special una atât de complexă precum clasa Ford. Exploziile din apropiere ar putea proveni de la rachete anti-navă, mine, torpile sau chiar alte nave din apropiere care sunt lovite de inamic.
De asemenea, testele oferă informații prețioase despre eventualele puncte slabe ale navei, ajutând la remedierea lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.