Un perimetru de securitate de 300 de metri va fi delimitat în jurul bombei, înainte de dezamorsarea acesteia. Autorităţile germane au o mare experienţă în acest tip de evenimente, întrucât descoperirile ce vizează bombe din al Doilea Război Mondial sunt relativ frecvente.
Bombele lansate de trupele Aliate în epocă şi care nu au explodat la impact provoacă în prezent operaţiuni impresionante la sol. Cea mai mare evacuare de acest tip de după 1945 a avut loc în septembrie 2017, la Frankfurt, unde a fost găsită o uriaşă bombă britanică echipată cu o sarcină explozivă de 1,4 tone. Peste 65.000 de rezidenţi au fost nevoiţi atunci să îşi părăsească locuinţele.
Citește și Arma care va revoluționa arta războiului. Au descoperit-o americanii
Deşi, în general, astfel de dispozitive pot fi dezamorsate, în anumite cazuri rare trebuie să aibă loc o explozie controlată. Berlinul a cunoscut în timpul războiului o campanie de bombardamente intense, în special în primăvara anului 1945, când o treime din clădirile oraşului au fost distruse şi zeci de mii de oameni au murit. Mii de bombe rămase neexplodate au fost descoperite de atunci şi aproximativ alte 3.000 s-ar afla încă în solul berlinez, potrivit experţilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.