Publicitate
Marcel Boloș a declarat că reforma pensiilor speciale nu se poate face cu mănuși de catifea.
Comisia Europeană a făcut mai multe recomandări cu privire la aceste pensii după ce a avertizat că ”șubrezim economia cu majorările de salarii și pensiile bugetarilor”, a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene
Boloș a mai precizat că guvernul trebuie să facă reforme dure astfel că pensiile speciale vor trebui reduse cu între 5 și 10% astfel încât cheltuiala de 37 miliarde de lei să ajungă la 27 de miliarde de lei.
Oficialul a mai precizat că pașii făcutți au fost apreciați de Comisie dar că impactul de 0,01% rezultat în urma mici reforme a pensiilor speciale nu este duficient.
Ministrul a mai explicat că în unele state europene cheltuielile bugetare nu depășesc 20%.
Marcel Boloș a precizat, la postul de televiziune Digi24, că după sărbătorile de Paști, va avea loc o întâlnire tehnică cu Comisia pentru a stabili următorii pași
Tăieri de salarii. Marcel Boloș a explicat care sunt variantele României
Ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloş, a detaliat, într-o intervenție la Antena 3 CNN, angajamentele luate de România în PNRR referitoare la sustenabilitatea financiară.
Ministrul a vorbit despre măsurile care sunt analizate pentru a atinge aceste jaloane şi ce categorie de români pot fi afectaţi.
"Noi avem acum în momentul de față o cheltuială cu salariile în sistemul bugetar de în jur de 110 miliarde lei. Condiția pe care noi o avem, impusă în Planul Național de Redresare și Reziliență este cea referitoare la sustenabilitate, având în toate experiența și să zicem, procedura aceasta de negociere cu reforma privind pensiile speciale și modul în care pune problema Comisia Europeană pentru sustenabilitate pe aceste variante am spus posibile că ne îndreptăm fie o revizuire a salariilor în sistemul bugetar, fie o potențială reducere a numărului de bugetari, dar acest lucru îl va hotărî coaliția la momentul potrivit.
Avem și varianta în care, să zicem, avem o mai bună colectare la veniturile fiscale pe care le gestionăm sau o revizuire a politicii fiscale a României. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.