Șeful CEC a apreciat că lichiditățile din domeniul bancar trebuie luate din segmentele care au excedent și plasae în zonele unde este nevoie de finanțare.
”Rolul CEC, și a oricărui bancher, este să ne plasăm în mijlocul proiectelor și să le facem finanțabile, să le asigurăm finalitate. Trebuie să jucăm rolul intermediarului financiar, ” a spus Neacșu și a mai adăcugat că: ”CEC, banca cu cea mai lungă tradiție din România, împlinim 155 de ani, ne-am jucat rolul de a sprijini proiecte de infastructură, care ajută la dezvoltarea României.”
Sorin Scarlat (CNAIR): Trebuie să monitorizăm și să intervenim pentru realizarea lucrărilor
”Este foarte important să dezvoltăm comunitățile locale, cu antreprenori locali și persoane fizice care ajută la dezvoltarea acelui ”microsistem” local”, a ținut să precizeze prim vicepreședintele CEC.
Neacșu a spus că bancherii trebuie să înțeleagă proiectele și cum să le finanțeze pentru a găsit soluțiile de finanțare.
”Traversăm o perioadă foarte complexă trebuie să înțelegem aspectele. cum prioritizare pentru a asigura tranziția echilibrată și menținerea indicatorilor la un nivel echilibrat”, a punctat Bogdan Neacșu și și-a exprimat bucuria că există interes pentru dezvoltarea infrastructurilor din România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.