Publicitate
Pe avers se află o reprezentare ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2018”.
Reversul monedei înfățișează, în partea centrală chipul lui Mihai Viteazul așa cum este prezentat pe aversul monedei de 10 ducați emisă de domnitor Mihai Viteazul, în partea de jos, reproducerea reversului monedei, iar în arc de cerc inscripția „ISTORIA AURULUI – MONEDA DE 10 DUCATI MIHAI VITEAZUL”.
”Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central”, informează Banca Națională.
Citește și:
Banca Națională a Româniai neagă validitatea monedei Sibcoin. Nu este vorba de criptomonedă
Tirajul pentru această emisiune este de 500 monede din aur, iar acestea vor avea putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Pe 1 decembrie, BNR a lansat o bancnotă aniversară de Centenar, cu o valoare nominală de 100 de lei care îi înfățișează pe regele Ferdinand și regiina Maria. De asemenea, au fost lansate și edițiile unor moende din alamă, argint și aur pe care erau chipurile unor lideri politici ardeleni care au contribuit la Marea Unire
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.