BMW anunţă că şi-a îndeplinit ţinta privind câştigurile în 2022

DCBusiness Team |
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

BMW şi-a îndeplinit obiectivul privind câştigurile înainte de taxe în 2022.

Bayerische Motoren Werke (BMW) şi-a îndeplinit ţinta pe 2022, care prevedea câştiguri înainte de taxe semnificativ mai ridicate decât în 2021, a anunţat directorul financiar al grupului german, Nicolas Peter, într-un interviu acordat revistei Focus Money, transmite Reuters.

"Nu avem motive să ne corectăm previziunile ... altfel nu aş fi atât de relaxat", a spus Peter.

Grupul german, care urmează să publice rezultatele anuale la mijlocul lunii martie, nu a fost disponibil imediat pentru a confirma informaţiile publicate de Focus Money.

"Cererea este extrem de robustă în America, iar catalogul de comenzi din Europa încă este la un nivel ridicat, dar înregistrăm o reducere a noilor comenzi din Marea Britanie şi Germania. Franţa şi Spania au o evoluţie mai bună", a explicat directorul financiar al BMW.

Recent, BMW AG a anunţat că a livrat pe plan global 2,4 milioane de vehicule în 2022, cu 4,8% mai puţine decât în 2021, în condiţiile în care blocajele de pe lanţurile de aprovizionare provocate de carantina din China şi războiul din Ucraina au afectat livrările.

În ultimul trimestru al anului trecut livrările grupului BMW au crescut cu 10,6%, pe măsură ce blocajele de aprovizionare au fost eliminate. În plus, BMW a livrat anul trecut 215.755 de vehicule BMW şi MINI complet electrice, în creştere cu 107,7% comparativ cu 2021. 

 

Din aceeaşi categorie: Volvo anunţă că nu intenţionează să reducă preţurile automobilelor electrice

 

Directorul general de la Volvo Cars a declarat vineri că producătorul auto suedez nu intenţionează să reducă preţurile pentru automobilele sale electrice, în pofida unei decizii similare din partea liderului de piaţă Tesla, care a pus presiune pe alţi producători să intre într-un război al preţurilor, transmite Reuters.

Directorul general Jim Rowan a precizat că nu este nevoie de reduceri de preţuri, în condiţiile în care cererea pentru automobilele Volvo este la un nivel ridicat, iar producătorul are comenzi solide pentru automobilele sale complet electrice.

În trimestrul patru al anului trecut, vânzările de automobile electrice marca Volvo s-au triplat comparativ cu perioada similară a lui 2021 şi au ajuns să reprezinte 18% din vânzările firmei, faţă de 6% în urmă cu un an.

"Cererea pentru autovehiculele noastre electrice pe baterie este la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, la fel ca şi carnetul de comenzi. Nu avem nicio intenţie să reducem preţurile", a spus Jim Rowan.

Luna trecută, constructorul auto american Tesla a decis să taie preţurile globale pentru vehiculele sale electrice, cu până la 20%. Imediat, grupul Ford Motor a adoptat o decizie similară, reducând preţul de comercializare a SUV-ului Mustang Mach-E cu până la 5.900 de dolari.

Potrivit analiştilor, aceste reduceri de preţuri ar urma să afecteze mai mult start-up-urile din domeniul vehiculelor electrice, cum este Rivian, decât producătorii auto consacraţi. De asemenea, companiile care se concentrează exclusiv pe vehiculele electrice ar urma să fie mai afectate decât cele care au o gamă mixtă de automobile.

Cotidianul Financial Times a dezvăluit joi că există o serie de producători auto, precum Volkswagen, Hyundai, Kia şi General Motors, care nu au intenţia de a reduce preţurile. În plus, grupul auto german BMW a decis chiar să majoreze preţurile pentru unele dintre modelele pe care le vinde pe piaţa din China, ca urmare a costurilor mai mari cu materiile prime şi logistica.

Volvo Cars, o companie controlată de grupul chinez Geely, are în prezent două uzine în Europa, una în Suedia şi alta în Belgia şi până la mijlocul deceniului vrea să construiască a treia fabrică în Slovacia, pentru a-şi îndeplini ţinta de producţie de 1,2 milioane de vehicule pe an, dintre care jumătate să fie automobile electrice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența -0.0003
Zi precendentă 4.9775
USD
Azi 4.5061
Diferența -0.0054
Zi precendentă 4.5115
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5061 RON
GBP flag1 GBP = 5.7999 RON
CHF flag1 CHF = 5.3426 RON
AUD flag1 AUD = 2.7713 RON
DKK flag1 DKK = 0.6667 RON
CAD flag1 CAD = 3.2003 RON
HUF flag1 HUF = 0.0123 RON
JPY flag1 JPY = 0.0309 RON
NOK flag1 NOK = 0.4143 RON
SEK flag1 SEK = 0.4512 RON
XAU flag1 XAU = 450.7054 RON
Monede Crypto
1 BTC = 359010.09RON
1 ETH = 6866.67RON
1 LTC = 331.02RON
1 XRP = 8.89RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Opinii

Adrian Negrescu / Foto: Agerpres
Donald Trump

Un mesaj fără precedent pentru Trump vine din Japonia

Un mesaj fără precedent din partea uneia...

Eric Demuth, CEO BitPanda

Sabotează Trump deliberat economia SUA? Șeful BitPanda spune că da și explică de ce

Fondatorul BitPanda spune că tarifele lui...

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel