Potrivit datelor pe luna februarie, în depozite se mai aflau mai puțin de o cincime din volumul acumulat de combustibil, precizează Bloomberg, preluând datele Agenției Internaționale pentru Energie (AIE). De atunci, rezervele au scăzut și mai mult, a menționat agenția.
Potrivit AIE, în iulie 2020, când s-a înregistrat un vârf al rezervelor acumulate, în instalațiile de depozitare din întreaga lume se aflau 249 de milioane barili, peste media din 2015-2019, iar în februarie 2021 acest surplus a scăzut la 57 de milioane de barili.
Consumul de combustibil a crescut în urma relansării cererii și a prețurilor mai mari la țiței. La bursă, petrolul marca Brent a închis tranzacționarea din 16 aprilie la 66,7 dolari, rezultă din datele platformei ICE din Londra. La rândul lor, Rusia, Arabia Saudită și OPEC au sprijinit eliberarea facilităților de depozitare printr-o relaxare prudentă a restricțiilor de producție, a constatat Bloomberg.
Citește și Prețul petrolului, impulsionat de redresarea economiei Chinei
Potrivit șefului cercetării pieței resurselor naturale Ed Morse, aproape tot ce a mai rămas din rezervele de petrol acumulate în timpul pandemiei sunt concentrate în China. În Statele Unite, stocurile s-au epuizat practic, scăzând la 1,28 miliarde de barili, cum era înainte de pandemie. Săptămâna trecută, stocurile de pe coasta de est a SUA au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani, a adăugat Bloomberg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.