Cursul celei mai populare monede digitale va crește, în cursul acestui an, cu 500%, afirmă omul de afaceri și realizator tv, Max Kaiser. Potrivit acestuia, marile corporații și companii cumpără din ce în ce mai mult criptomonede din cauza „gravelor probleme” cu care se confruntă dolarul american. Kaiser a explicat că moneda SUA este afectată de rata inflației, efect al politicii Rezervei Federale.
„Prețul meu țintă pentru 2021 rămâne, pentru bitcoin, 220.000 de dolari. Acesta este un obiectiv agresiv de preț, care se explică prin problemele serioase ale dolarului american”, a apreciat Kaiser.
El crede că operațiunea prin care MicroStrategy a cumpărat bitcoin pentru 1 miliard de dolari constituie un moment de cotitură în istoria investițiilor corporative în criptomonede. Într-o postare pe Twitter, omul de afaceri a subliniat că încă mai așteaptă ca bitcoinul să-și actualizeze recordul istoric până pe 4 iunie.
Ceva mai modești sau mai realiști în previziunile lor, analiștii companiei americane Fundstrat consideră că pe termen scurt, bitcoinul poate reveni la valoarea de 50.000 de dolari, în pofida scăderii 35% în luna mai. După ce au studiat graficul cursului principalei criptomonede, ei au descoperit un model evolutiv, un fel de schiță inversată, ce poate indica o recuperare a cotațiilor.
Citește și 'Fabrica' de Bitcoin. Fura curent cât o plantație de canabis
Cofondatorul Fundstrat, Tom Lee, consideră un semn bun inclusiv faptul că bitcoin înregistrează și valori foarte mici. Oricum, părerea lui este că moneda digitală are mari șanse de a depăși pragul de 100.000 de dolari în cursul acestui an. Compania a publicat, de asemenea, o prognoză conform căreia prețul Ethereum ar putea ajunge la 10.000 de dolari în 2021.
Marți dimineață, bitcoinul costa 36,800 de dolari, după o creștere de 6% în ultimele 24 de ore. Pe 19 mari, bitcoin a afișat o adevărată prăbușire, coborând la 30.000 de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.