Publicitate
"Din punctul meu de vedere, bitcoin-ul şi monezile fiduciare nu sunt rivale, nu rivalizează. Din contră, părerea mea este că se complementează. Eu nu cred că bitcoin-ul sau blockchain, tehnologia din spatele bitcoin-ului, vin să înlocuiască sistemele bancare. Dimpotrivă, părerea mea este că această tehnologie poate aduce foarte multe îmbunătăţiri sistemelor financiare actuale", a spus George Rotariu.
Acesta a precizat că băncile pot integra tehnologia blockchain iar în acest fel tranzacţiile pot fi mai sigure, mai rapide şi nu este necesară prezenţa unei a treia entităţi.
La rândul său, Radu Graţian Gheţea, preşedintele Consiliului de Administraţie al CEC Bank, a afirmat că nu poate să îşi dea seama în acest moment dacă criptomonedele vor avea un viitor "extraordinar" şi vor cuprinde întreg sistemul financiar-bancar.
"Noi când avem de a face cu o monedă care evoluează de această manieră spunem că este vorba de o monedă exotică. De ce? Pentru că variaţia fiind atât de puternică poate crea clienţilor sau utilizatorilor unele stări de fericire sau unele stări de nefericire care pot fi, Doamne fereşte, fatale. Deci nu pot să spun în acest moment, nu am o părere clară dacă acesta este viitorul sau dacă la un moment dat piaţa va confirma sau nu necesitatea unor astfel de tehnologii", a declarat Radu Graţian Gheţea.
De asemenea, CEO Bitcoin România, George Rotariu, a menţionat că în prezent societatea deţine 15 ATM amplasate în majoritatea oraşelor mari şi vrea să ajungă să deţină ATM-uri în peste 50 de oraşe, dar nu a dori să ofere cifre cu privire la volumul retragerilor de la bancomate.
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a arătat, luni, că monedele virtuale nu pot fi oprite, dar pot fi reglementate, altfel ne putem trezi cu un fel de Caritas sau FNI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.