În urmă cu doar două zile, bitcoin a căzut, pentru scurt timp, sub pragul psihologic de 30.000 de dolari, reușind să se redreseze.
Joi dimineață, cea mai populară dintre criptomonede a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni, continuând să alunece împreună cu activele riscante, precum acțiunile din domeniul tehnologiei.
Un alt factor care a contribuit la această tendință a fost prăbușirea TerraUSD, așa-numita "stablecoin" care și-a pierdut legătura cu dolarul în această săptămână.
Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu aproximativ 2%, la 28.379,26 dolari, cel mai scăzut nivel din ianuarie 2021.
Ce s-a întâmplat la începutul săptămânii
Afectată deja de mai multe săptămâni, ca întreaga piață a criptomonedelor, care suferă de pe urma creșterii aversiunii față de risc și a nervozității de pe piețele bursiere pe fondul înăspririi rapide a politicilor monetare, cea mai populară monedă virtuală, Bitcoin a avut de suferit mai ales din cauza corecției indicelui Nasdaq, în condițiile în care se observă acum o corelație puternică între criptomonede și acțiunile americane.
Nasdaq tocmai a înregistrat o scădere abruptă de 10% în doar trei zile, trăgând Bitcoin în jos cu 25%, de la 40.000 de dolari la 30.000 de dolari.
Este adevărat că, marți dimineață, Bitcoin și-a revenit ulterior, urcând la aproximativ 32.000 de dolari, dar analiștii spun că această alunecare rapidă indică o stare de panică instalată pe piața criptomonedelor în ansamblul ei, ce poate anunța, la rândul ei, că se intră într-o nouă etapă de neliniște pe acest segment.
De precizat că și această valoare de 32.000 de dolari este cu aproximativ 55% sub nivelul record de aproape 69.000 de dolari atins de Bitcoin în noiembrie 2021. Deja în primăvara anului 2021, Bitcoin s-a apropiat de 65.000 de dolari, înainte de a pierde aproape jumătate din valoare câteva luni mai târziu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.