Bitcoin și-a reluat cursul descendent după ce Guvernatorul Băncii Japoniei, Haruhiko Kuroda, s-a alăturat altor șefi de bănci centrale care își exprimă scepticismul cu privire la utilitatea criptomonedei, relatează Bloomberg.
Cotația Bitcoin a crescut cu 10% sâmbăta trecută, dar a fost doar un foc de paie, după ce a doua zi a scăzut din nou cu 18%.
"Cea mai mare parte a tranzacționării este pur speculativă, iar volatilitatea este extraordinar de mare", a spus Kuroda într-un interviu acordat joi.
Kuroda se alătură corului guvernatorilor băncilor centrale care își manifestă neîncrederea față de Bitcoin.
Citește și: BVB la finalul săptămânii: Mai multe tranzacții, dar o capitalizare mai mică cu peste 3 miliarde
Amenințarea unor reglementări mai dure continuă să fie o piedică împotriva revenirii sentimentului pozitiv în piața criptomonedelor. China și Iranul au restricționat operațiunile de "minare/extragere" de Bitcoin întrucât procesul utilizează prea multă energie electrică și se speculează că factorii de decizie din SUA ar putea crește supravegherea financiară, având în vedere volatilitatea crescută.
La nivel tehnic, bariera cheie este cotația de 30.000 de dolari, a declarat un expert din cadrul companiei Swissquote. O plonjare sub acest nivel ar fi „afirmarea în continuare a unei piețe urs extinse”, a spus ea.
"Volatilitatea s-a diminuat săptămâna aceasta, dar probabil că nu va dura", a scris Edward Moya, analist de piață la Oanda Corp. „Faza de consolidare a Bitcoin ar trebui să continue, dar dacă ar coborî sub nivelul de 37.000 de dolari, situația s-ar complica foarte rapid”, a spus acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.