Președintele Bukele a declarat că această mișcare va duce la o creștere a numărului locurilor de muncă și va genera dezvoltare economică.
El a spus că este încrezător că proiectul va avea succes, în ciuda faptului că Banca Mondială a refuzat să ofere sprijin tehnic, iar Fondul Monetar Internațional și-a exprimat îngrijorarea cu privire la această măsură.
Reerindu-se la integrarea Bitcoin în economie, Șeful statului a declarată că procesul este fără puncte slabe. „Este antiglonț”, a spus el într-un interviu. „Sunt destul de sigur că acest proiect va funcționa nu numai pentru noi, ci și pentru umanitate, deoarece este un salt înainte pentru umanitate”.
Citește și: Ce despăgubire trebuie plătită pentru blocarea Canalului Suez
Bukele a declarat că măsura va diminua dependența de dolarul american, moneda oficială în El Salvador.
Nu existată încă niciun plan de a deține Bitcoin ca rezervă națională, dar acest lucru s-ar putea întâmpla „probabil în viitor”, a spus Bukele citat de Reuters.
"Ar fi fost mai bine să fi avut consilieri de la Banca Mondială sau un sprijin din partea instituției, dar chiar nu avem nevoie de niciun ajutor", a spus Bukele, adăugând că resursa umană autohtonă este mai mult decât suficientă.
"Am adoptat dolarul SUA în anul 2001, care este diferența?" s-a întrebat Bukele.
"Singura diferență, probabil, este motivele pentru care facem acest lucru. În 2001, probabil că a fost făcută în beneficiul băncilor, în timp ce această decizie se ia în beneficiul oamenilor."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.