Astfel, titurile Microstrategy, Square, Coinbase și Tesla au început sesiunea de tranzacționeze la bursa americană cu scăderi cuprinse între 4,5% și 2,3%. În Europa, acțiunile Argo Blockchain au s-au prăbușit cu aproape 14,5%.
În Asia, acțiunile grupului japonez Monex, care deține bursa criptografică Coincheck, au scăzut cu aproximativ 4,5% la bursa din Tokyo. Excepție a făcut făcut dezvoltatorul japonez de jocuri video Nexon, care a investit 100 de milioane de dolari în bitcoin luna trecută - acțiunile companiei au crescut cu mai mult de 3%.
Vânzările de acțiuni survin pe fondul unei scăderi de 10% a valorii bitcoin - în dimineața zilei de 19 mai, cursul criptomonedelor a coborât la 38.500 dolari. De la valorile maxime de la mijlocul lunii aprilie (64.000 de dolari, conform datelor Coinbase), principala criptomonedă a lumii a scăzut cu aproape 40%.
Citește și Bitcoin, în CĂDERE liberă. Deja nu mai este Elon Musk de vină
Valoarea bitcoinului a scăzut sub 40.000 de dolari pe 8 februarie, când Tesla, constructorul auto fondat de miliardarul american Elon Musk, a anunțat investiții în bitcoin în valoare de 1,5 miliarde dolari.
Bitcoin a fost supus presiunii din cauza anunțului autorităților de reglementare chinezecare au interzis instituțiilor financiare să ofere servicii legate de criptomonede. Acum, astfel de instituții nu pot furniza servicii pentru stocarea și gestionarea criptomonedelor, precum și pentru lansarea produselor legate de activele digitale.
Nu este prima dată când China ia măsuri restrictive împotriva criptomonedelor, notează Reuters. În 2017, autoritățile de reglementare chineze au închis toate schimburile criptografice locale, care reprezentau 90% din comerțul mondial cu bitcoin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.